Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012



Ο Αλέξης και οι λοχίες



Πρίν από λίγες μέρες, καλεσμένος σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και είπα να κάνω υπομονή και να δώ τι θα πει. Και λέω «υπομονή», διότι αυτή η έννοια έχει χαθεί πλέον από την ζωή μου. Όταν βλέπω «πολιτικούς» στα τηλεοπτικά παράθυρα, μόνο ένα άλλο συναίσθημα έχω…. αυτό της αηδίας.

Και μεταξύ άλλων «σπουδαίων» που συζητήθηκαν, ήρθε το θέμα και στις επιχορηγήσεις των κομμάτων από το Κράτος, από την δική μας τσέπη δηλαδή. Και επιχορηγήσεις οι οποίες είναι και αυξημένες….. Δηλαδή, για να το πω απλά, μπάς και το καταλάβω η γυναίκα… Όχι, εν μέσω κρίσης - γιατί αυτός ο όρος είναι πλέον ξεπερασμένος, μέσα στην εξαθλίωση του ελληνικού έθνους- τά κόμματα, αυτές οι συναθροίσεις τεμπέληδων, κουτοπόνηρων, άπληστων και άχρηστων πολιτικάντηδων, συνεχίζουν και επιχορηγούνται και μάλιστα περισσότερο από την περσινή χρονιά.

Και ο Αλέξης; Προσπαθώντας το παλληκάρι να σώσει ό,τι δεν σώζεται, άρχισε να ψελλίζει κάτι ακατάληπτα λόγια, ότι δηλαδή αν τά κόμματα δεν επιχορηγούνται από το Κράτος, τότε μπορεί να «τά πάρουν κάτω από το τραπέζι» και κάτι άλλες μπουρδολογίες, που κόντευαν να με κάνουν να σπάσω την τηλεόραση, και άντε μετά να αγοράσω άλλη….

Και όταν παραστριμώχτηκε ο Αλεξης, γύρισε με τσιριχτή φωνή και μας είπε το αμίμητο : «τι θέλετε δηλαδή, να μας κυβερνάνε οι λοχίες;»

Αει στο καλό σου καλόπαιδο, μ΄ έκανες και γέλασα πικρά….

Ποιοι λοχίες, βρε;;;

Μήπως αναφέρεσαι στην πρό μεταπολίτευσης εποχή; Να σου θυμήσω λοιπόν Αλεξάκο, γιατί είσαι πολύ «μικρός» εσύ για να προσπαθήσεις να μας φοβήσεις με «μπαμπούλες» και «λοχίες», πώς αν αναφέρεσαι σ’εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι τότε, δηλαδή οι Έλληνες, δεν πεινούσαν, δεν χρωστούσαν, δεν αυτοκτονούσαν, δεν έτρωγαν από τά σκουπίδια, δεν κοιμόντουσαν άστεγοι στους δρόμους, δεν φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Αφού μας το παίζεις πολιτικός λοιπόν κύριε Τσίπρα, γιατί δεν αρνείσαι την παχυλή επιχορήγηση προς το κόμμα σου; Γιατί δεν δίνεις τά χρήματα για να στεγάσεις τους αστέγους; Γιατί δεν παραιτήθηκες μαζί με όλους τους βουλευτές σου όταν έπρεπε για να πέσει η επαίσχυντη προδοτική κυβέρνηση του Παπα-νδρέου, παρά έμεινες κι εσύ κολλημένος στην καρέκλα σου, κάνοντας δήθεν αντιπολίτευση στον Παπα-δήμο;

Γιατί άφησες όλα αυτά τά χρόνια να μπούν παρανόμως στην χώρα μου εκατομμύρια ξένων ανθρώπων, οι οποίοι ούτε σεβασμό, ούτε αγάπη έχουν για την Ελλάδα;

Αλλά, αφού δεν έχεις εσύ Αλέξη αγάπη για την Ελλάδα, γιατί να έχουν οι αλλοδαποί; Αφού εσύ και ο πολιτικός σου χώρος δεν κρατάτε την ελληνική σημαία, και σας πιάνει τεταρταίος πυρετός όταν δείτε την γαλανόλευκη λες και είστε δαιμονισμένοι, τι περιμένω εγώ; Να αναγνωρίσουν την ιστορική μεγαλοσύνη της Ελλάδος οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί, οι Σκοπιανοί, οι Σομαλοί, η σάρα και η μάρα, που μάζεψες στην Ελλάδα και μάλιστα τρέχεις να τους προστατεύσεις;

Τι να σου πω, βρε κακόμοιρε Αλέξη…

Αν είναι να με κυβερνήσει ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής, η Ντόρα, ο Καλαματιανός, εσύ, και δεν ξέρω ποιος άλλος άχρηστος και επικίνδυνος προδότης, τότε, ναι, σου το λέω κατάμουτρα και με θάρρος…. Προτιμώ να με κυβερνήσει ένας αληθινός Ελληνας, με εθνικό φρόνημα, με αγάπη για την πατρίδα, με ηθική. Ας είναι και Συνταγματάρχης, άς είναι και λοχίας, ας είναι και λεγεωνάριος. Λίγο με νοιάζει.

Μόνο εσείς να μην είστε….



Σκανδαλή Φωτεινή / Εκπαιδευτικός

24 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου