Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ –ΒΑΡΛΙΚΙ






Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Βενιζέλο

Όχι, δεν είναι άδικη η αντίδραση όλων των Ελλήνων απέναντι στο άδικο και ανήθικο χαράτσι που επέβαλε η προδοτική κυβέρνηση στην ακίνητη περιουσία μας.

Προσπαθήσατε, εσείς οι κυβερνώντες, με κάθε τρόπο να δικαιολογήσετε αυτήν την απόφασή σας, αλλά μάταια. Δεν τα καταφέρατε. Και αν ακόμη ο κάθε έλληνας στερήθηκε, δανείσθηκε και τελικά πλήρωσε αυτόν τον άδικο φόρο, αυτό δεν σημαίνει πως τον αποδέχθηκε.

Ενστικτωδώς όλοι ξέραμε πως το ειδικό τέλος στα ακίνητα, το χαράτσι, είναι άδικο και παράνομο. Ήρθε η στιγμή να πληροφορηθούμε και τους πραγματικούς λόγους.

Το χαράτσι στα ακίνητα υπήρξε έμπνευση των Τούρκων και επεβλήθη για πρώτη φορά στις μειονότητες της Τουρκίας, δηλαδή σε Έλληνες, Αρμενίους και Εβραίους, το 1942. Ενώ δηλαδή η χώρα μας στέναζε και πέθαινε κάτω από την Γερμανική κατοχή, οι γείτονές μας με συνοπτικές διαδικασίες επέβαλαν έναν εντελώς παράνομο φόρο που στόχευε στην εξόντωση αυτών των πληθυσμών. Εκείνο το χαράτσι είχε το όνομα «Βαρλίκ Βεργκισί», που στα ελληνικά σημαίνει «φόρος ακίνητης περιουσίας» και έφθανε μέχρι και το δεκαπλάσιο του εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας των μειονοτήτων που προανέφερα.

«Φορολόγησαν μέχρι και τους φρενοβλαβείς του Νοσοκομείου Βαλουκλή…. όλους τους μη μουσουλμάνους υπηκόους, ακόμη και τις υπηρέτριες και τα παιδιά των ασανσέρ…» αναφέρει ο διακεκριμένος Τούρκος ιστορικός Ριφάτ Μπαλί.

Οι φορολογούμενοι υποχρεώνονταν να καταβάλουν το «Βαρλίκι» μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αλλιώς θα πλήρωναν και μεγάλο τόκο καθυστέρησης. Η αρχή για όσους δεν πλήρωναν έγινε με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων, όχι μόνο των υπόχρεων, αλλά και των συγγενών τους. Και αν η περιουσία δεν επαρκούσε για να καλύψει τον φόρο, τότε ο φορολογούμενος πήγαινε εξορία!!!! Ναι, πήγαινε εξορία στην Ανατολική Μικρά Ασία, την τουρκική «Σιβηρία» όπου δούλευε σε καταναγκαστικά έργα, σπάζοντας πέτρες!!!

Αυτό ήταν το έργο των «πολιτισμένων» Τούρκων, απέναντι στις μειονότητες.

Χιλιάδες άνθρωποι στάλθηκαν στην εξορία και οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν. Μια αληθινή γενοκτονία!!!!

Χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν έτσι απλά, γιατί κάποιοι Τούρκοι Εθνοπατέρες αποφάσισαν «εν μία νυκτί» να καταστρέψουν ολόκληρους πληθυσμούς της Τουρκίας, μη μουσουλμάνους.

Σας θυμίζει κάτι αυτό το γεγονός κύριε Βενιζέλο; Αυτό το «άθλιο νομικό έκτρωμα» όπως το χαρακτήρισαν οι ιστορικοί; Μήπως δεν το γνωρίζατε; Πιστεύω πως το γνωρίζατε, αλλά μέσα στον πανικό σας να σκύψετε κι άλλο το κεφάλι στο Δ’ Ράϊχ, μπορεί να σκεφθήκατε : «και ποιος ξέρει το Βαρλίκι»;

Το ξέρουμε κύριε Βενιζέλο. Και δεν μας παραξενεύει τελικά καθόλου η ομοιότητα με τις μεθοδεύσεις που κι εσείς χρησιμοποιείτε για να «σκοτώσετε» ένα ολόκληρο έθνος. Μπορεί να μας αφήσετε κυριολεκτικά στο σκοτάδι κύριε υπουργέ, όμως στην ψυχή και στο μυαλό μας θα υπάρχει πάντοτε φως.

Συγχαρητήρια κύριε Βενιζέλο, που θα μείνετε στην ιστορία ως ο υποστηρικτής του χαρατσιού. Και ξέρετε ποια είναι η ειρωνεία σε όλη αυτή την ληστρική επιδρομή; Πως δεν ήσασταν εσείς ο εμπνευστής του, αλλά ένας χαμερπής μιμητής του.





(ΠΗΓΗ: περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, τ.112, 8 Δεκεμβρίου 2011)



ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου