Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΙΤΟ!!!!



Είναι ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει με την γειτονική ΠΓΔΜ. Την στιγμή που oρισμένοι «προοδευτικοί» Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι και λοιποί δηλώνουν ανοιχτά την ανοχή τους στην ονομασία της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» με διάφορα συνθετικά, (που με τον καιρό θα περιπέσουν σε αχρησία και θα λησμονηθούν), στη βαλκανική γειτονιά μας τα πράγματα είναιδιαφορετικά.

Οι Αλβανοί που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία (95%) στο Κόσοβο υπενθύμισαν για μια ακόμη φορά το τι πιστεύουν για την καταγωγή των κατοίκων της ΠΓΔΜ.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά την διάρκεια αγώνα χειροσφαίρισης (χαντμπολ) μεταξύ της ομάδας νέων του αλβανικού (στην ουσία) Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ, οπαδοί της πρώτης ανάρτησαν πανό, το οποίο έγραφε στα αγγλικά «Bulgarians by God, Macedonians by Tito». Δηλαδή, ο Θεός τους έκανε Βούλγαρος και ο Τίτο (παντοδύναμος πρώην ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας) τους έκανε «Μακεδόνες». Εννοείται ότι αυτή η ρήση απηχεί την κρατούσα και μεταξύ των αλβανοφώνων εντός της ΠΓΔΜ πεποίθηση.

Βέβαια οι Κοσοβάροι οπαδοί δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Έκαψαν και σημαία της «FYROM», ανταποδίδοντας τα εχθρικά προς αυτούς αισθήματα που επέδειξαν λίγο καιρό πριν οι Σκοπιανοί οπαδοί σε αθλητική διοργάνωση στο Βελιγράδι.

Καταλήγουμε λοιπόν στις εξής διαπιστώσεις¨

1) Η υποβόσκουσα αντιπαλότητα ανάμεσα στους βουλγαρογενείς Σκοπιανούς και τους Αλβανούς εν γένει.

2) Οι Αμερικανοί έσπευσαν άκριτα και με βάση τα στρατηγικά και εμπορικά τους συμφέροντα να αναγνωρίσουν το κρατίδιο με την ονομασία Μακεδονία, αγνοώντας την ιστορική πραγματικότητα και την κοινή βαλκανική (των γειτόνων του) γνώμη.

3) Με πρώτη ευκαιρία το Κόσοβο θα συνενωθεί με την όμορη Αλβανία. Αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα διότι δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη η υπόστασή του εξ αιτίας της αντίδρασης της Σερβίας και της υπέρ αυτής ταχθείσας Ρωσίας.

4) Η ενδοτική αντιμετώπιση του θέματος της ονομασίας εκ μέρους της Ελλάδος. Τέλος πάντων, τι ήταν αυτό το τόσο σημαντικό που έκτοτε μεσολάβησε, ώστε να μεταβληθεί η κοινή δέσμευση των πολιτικών αρχηγών του 1993 (Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου, Παπαρήγα), οι οποίοι υπό την προεδρεία του Κων/νου Καραμανλή είχαν σε κοινή συνεδρία τους ρητώς αποκλείσει την αποδοχή οποιασδήποτε ονομασίας που θα περιείχε τη λέξη Μακεδονία;

5) Η παταγώδης διάψευση όσων υποστήριζαν ότι η Ελλάδα με την οικονομική της κυριαρχία στην γειτονική χώρα θα έλυνε από μόνη της το πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, τα σούπερ μάρκετ και τα τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτούργησαν εκεί κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στην βελτίωση του κλίματος, πόσω μάλλον στην επίλυση του χρόνιου ως προς την ονομασία ζητήματος. (Ακόμη μια «φούσκα», προϊόν και αυτή της δραματικής έλλειψης διορατικότητας και ρεαλισμού των ημεδαπών χειριστών των εθνικών μας θεμάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου